Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για την παρέμβαση στη διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
1779                                                                                                                                                           07-11-2017


  Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Στις 25/10 το συνδικάτο μας με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων και συνταξιούχων, πραγματοποίησε δυναμική παρέμβαση στη διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ με αφορμή τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, όπως προβλέπονται από τη νέα αναλογιστική μελέτη, την παρακώλυση πρόωρης συνταξιοδότησης σε συναδέλφους, καθώς και την καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων που φτάνει τους 36 μήνες.

Η διοίκηση του ταμείου για άλλη μια φορά μας απάντησε πως απλώς ακολουθεί τους νόμους και ουσιαστικά έθεσε τον εαυτό του αναρμόδιο ακόμα και για την έκδοση πρόωρης σύνταξης παρά το ότι το κύριο ταμείο την έχει εγκρίνει. Κουβέντα για τις μειώσεις, σιγή για τους χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν να βγει η σύνταξη τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το παραμύθι περί αυτοδιοικούμενου ταμείου που τάχα  επιστρέφει στα χέρια των εργαζομένων καταρρέει από την ίδια την πραγματικότητα που βιώνουν οι συνταξιούχοι που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται, τις παροχές στους εργαζόμενους να κόβονται, τους συναδέλφους που περιμένουν χρόνια για να βγει η σύνταξη τους. 
Καταρρέει από το αδιάψευστο γεγονός πως η μείωση στις συντάξεις από το 2013 ως το 2020 θα φτάσει το 80% και πως όλοι όσοι δουλεύουμε θα πάρουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποτε μια σύνταξη χαρτζιλίκι. 
Το δίλημμα που για άλλη μια φορά μας έβαλε η διοίκηση, δηλαδή ΤΕΑΥΦΕ ΝΠΙΔ ή ΕΤΕΑ δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και πρέπει συνολικά οι εργαζόμενοι του κλάδου να το απορρίψουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και την ομοσπονδία μας, για να παλέψουμε για ένα ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές για όλους, αντίστοιχες των αναγκών μας.

                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ