Τρίτη 20 Ιουνίου 2017








ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494     E- mail: syndfarm@yahoo.gr
1764                                                                                                                                               12-06-17
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Συμπαραστεκόμαστε στον τίμιο αγώνα των εργαζομένων της PROVET που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η εταιρεία οφείλει μισθούς πέντε μηνών, όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους που το μόνο τους εισόδημα προέρχεται από τη δουλειά τους.
Από την πρώτη στιγμή το συνδικάτο και η ομοσπονδία φαρμάκου ήταν δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων: Στις γενικές συνελεύσεις, στην τριήμερη απεργία, στην παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας. Δίπλα τους είναι και τώρα που η πλειοψηφία των συναδέλφων προχώρησε σε επίσχεση εργασίας. Επόμενο βήμα η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας.

Συνάδελφοι,
Η PROVEΤ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα πως τις επιχειρήσεις δε τις κλείνουν οι αγώνες και οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά το καπιταλιστικό κέρδος, οι επιλογές των εργοδοτών, τα σκάνδαλα που αυτοί δημιουργούν. Σε τελική ανάλυση την κακοδιαχείριση  της εταιρείας που ανήκε στον όμιλο Λαυρεντιάδη, δε θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. 

Ξέρουμε πολύ καλά πως ο αγώνας για την εξόφληση των δεδουλευμένων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας δε θα είναι ούτε εύκολος, ούτε σύντομος. Θα χρειαστεί θάρρος, επιμονή, περιφρούρηση και πάνω απ 'όλα συμμετοχή όλων των εργαζομένων της provet. Το συνδικάτο και η ομοσπονδία δίνουν και θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα των συναδέλφων. Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία και τους συναδέλφους του κλάδου να δώσουν την αλληλεγγύη στους συναδέλφους της PROVET με κάθε τρόπο. Αυτό που ζουν αυτοί σήμερα, θα το ζήσουμε εμείς αύριο. Αυτή είναι η μοίρα μας όσο τις ζωές μας τις καθορίζουν η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα, το καπιταλιστικό κέρδος.
                            


                                                Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ