Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

                                                                                   
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNIONOF  MEDICINE , COSMETICS &RELATED PROFESSIONS OF ATTICA ,PIRAEUS&ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1οςόρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr – syndikatofarmakou.blogspot.com
1754                                                                                                                                           03-04-2017


Συνάδελφοι,

Ο χώρος των ιατρικών επισκεπτών, έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια απανωτά χτυπήματα. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει συνάδελφος που να μη βιώνει ανασφάλεια για το εργασιακό του αύριο. Επιπλέον, είναι πια πραγματικότητα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία, αρκετοί συνάδελφοί μας δουλεύουν με το καθεστώς του ενοικιαζόμενου ιατρικού επισκέπτη. Τέλος ο κλάδος εξακολουθεί να μην έχει ΣΣΕ, πρακτικά ο κάθε εργοδότης μπορεί να προσλαμβάνει με ότι μισθό και εργασιακά δικαιώματα θέλει.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτός της ήδη εκτεταμένης φοροληστείας που μας έχει επιβάλλει φρόντισε να μας βάλει να πληρώσουμε φόρο για τη χρήση των εταιρικών αυτοκινήτων, που για μας είναι εργαλεία δουλειάς. Είναι μέτρο πέρα για πέρα άδικο και αντεργατικό, που έρχεται να πλήξει τα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά μας.

Συνάδελφοι,
Δε γίνεται να καθόμαστε άλλο αδρανείς και να μετράμε συνεχώς ήττες και απώλειες. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ΠΟΙΕ, που ενώ πριν από χρόνια διέσπασε τον κλάδο του φαρμάκου, στο όνομα της καλύτερης εκπροσώπησης των ιατρικών επισκεπτών, το μόνο που έχει καταφέρει με επιτυχία είναι η ιδιωτικοποίηση του επικουρικού μας ταμείου. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς.

Για αυτό σας καλούμε να έρθετε στη σύσκεψη που το κλαδικό συνδικάτο οργανώνει, για να συζητήσουμε, αλλά κυρίως να συναποφασίσουμε πως θα οργανώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση στον πόλεμο που δεχόμαστε.

Ο κλάδος αντιμετωπίζει συνολική επίθεση, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντησή μας.



                                                             H ΔΙΟΙΚΗΣΗ